‘Project: van bunkeren en bikkelen tot Bad Ass Babe’

2018-05-09T12:22:38+02:00

Naam: Madelon van Veen

Bad Ass categorie: Ehm… geen fitmom, maar bad ass mom

Bad Ass Mantra: First I drink the coffee, then I do the things

Bad Ass favorieten

 • Uitgebreide ontbijtjes in het weekend
 • Wijn en tiki cocktails
 • Avondjes met vriendinnen
 • Suppen en surfen
 • Bad Ass Yoga / Floatfit
 • Guilty pleasure: Singstar

“Mijn columns waren voorheen ‘project Van Moeke Tot MILF’ getiteld, maar Bianca en ik waren het er over eens dat dit ‘project: van bunkeren en bikkelen tot Bad Ass Babe’ zou moeten heten”.

Wie is Madelon?

Hoi! Ik ben Madelon, 35 jaar. Trotse mama van Jesper (8) en Pim (5), en gelukkig getrouwd met Bart. Al jaren werkzaam in de (jeugd)zorg, na 9 jaar Kinder- en Gezinshulpverlening in een Blijf van Mijn Lijfhuis en nu 2,5 jaar als ambulant jeugdmaatschappelijkwerker, ga ik vanaf 1 juli een nieuwe uitdaging aan. Ik ga werken als Jeugdbeschermer voor De Jeugd- en Gezinsbeschermers. Erg veel zin in mijn nieuwe uitdaging!

Ik heb columns geschreven voor UIT072 en schrijf daar nog af en toe maandtips en reviews voor…en nu ga ik ook bloggen voor de Bad Ass Babes! De onderwerpen die ik aansnij zullen vooral gericht zijn op hoe je als moeder/werkende vrouw/echtgenote/vriendin je balans vindt tussen al die dingen. Hoe je je levensstijl verandert en soms eens wat lekkers laat staan (en het andere moment even helemaal losgaat).

Mijn eerste blog voor de Bad Ass Babes!

Zoals beloofd neem ik jullie mee in mijn struggles met eten, sporten en time-management rondom gezin en werk. Ineens zitten we alweer volop in de maand mei. Wat ik altijd in het voorjaar doe, is eens goed door mijn kledingkast struinen wat ik wel of niet nog draag, en wat ik nog eventueel nodig heb. (Hoezo ‘nodig heb’, als vrouw heb ik altijd nieuwe kleren nodig!)

Deze keer was het wel even slikken bij het doorgaan van mijn kast. Ik heb maar een klein stapeltje kleren wat ik echt pas, of waarvan ik nu denk: ‘Dat staat nu echt leuk’. Een groot deel pas ik nu gewoon niet, of zit wat strak, waardoor ik me er toch niet prettig in voel. En elke keer denk ik…waarom ben ik niet doorgegaan met die goede voornemens in januari? Wat ging er mis?

Er zijn echt wel meerdere excuses te bedenken. Druk op het werk, niet lekker in mijn vel zitten, druk sociaal leven…. Maar waarom lukt het anderen dan wel? Ik denk zelf dat het in een stukje time-management zit. Als ik namelijk geen Work-out  inplan in mijn agenda of vooruitplan, gebeurt er ook niks. Hetzelfde met gezond avondeten, het voorbereiden van lunch en tussendoortjes op een werkdag. Ik moet het echt anders gaan doen, zeker nu ik een andere baan heb over 2 maanden waar ik iets meer voor onderweg ben.

Mijn man bedacht dat we wekelijks boodschappen kunnen laten bezorgen. Zo kopen we gericht wat we echt nodig hebben en gaan we niet net voor het eten nog even de boodschappen doen. Met honger of trek boodschappen doen is sowieso af te raden, dan kom ik altijd met ongezonde dingen thuis. (Wie heeft bedacht dat alle lekkere ongezonde dingen op het laatste stukje route naar de kassa liggen?!) Natuurlijk ga ik mezelf niet alles ontzeggen, daar word ik chagrijnig van en daar wordt niemand blij van. Maar een balans vinden in wat ik eet, zou al een goed begin zijn.

“Waar ik ook altijd heel erg tegenaan liep, waren de groepslessen op de sportschool. Altijd op een tijdstip die je niet uitkomt, en je moet er ook nog heen. Overal spiegels, en omringd zijn door fitgirls die veel soepeler bewegen dan jij”.

Ik heb ondertussen gewoon nog een abonnement lopen, want ik neem me wekelijks voor: ja, ik ga nu echt! Dat abonnement ga ik niet gelijk opzeggen, maar ik moet gewoon even de stap nemen om nu echt te gaan. Want als je eenmaal gaat en in die flow zit…dan is het dus een kwestie van plannen en doorzetten. Zo stond ik op de wachtlijst voor Bad Ass Yoga, en kreeg ik een uur van te voren het bericht dat ik voor de les ingepland stond. Even schoot er door mijn hoofd; ja, maar het is lekker weer, en ik heb de kinderen een ijsje halen beloofd… Maar hoe blij ben ik, dat ik toch ben gegaan! Ging met lekker veel energie naar huis, en ben gelijk gaan kijken wanneer ik weer kan.

Naast een groepsles is het natuurlijk fijn dat je thuis ook je workout kan doen (met of zonder video’s), op het tijdstip dat jij kan. Ik heb hiervoor boven in een van de kamers ruimte gemaakt, zodat het een kwestie is van makkelijke kleding aan, en gaan. Bij de Action en Lidl zijn regelmatig sportattributen te vinden, en die staan in een kratje op mij te wachten. Toch ben ik nog wel zoekende naar wat nou echt werkt. Wat is nou dé gouden tip waardoor het makkelijk is om het sporten en gezond leven vol te houden? Al het bovenstaande zijn dingen die ik nu net heb ingezet om dit proberen vol te houden. Of het me echt lukt, dat laat ik jullie weten.

Liefs,
Madelon

Lets give some support! Laat een reactie achter voor Bad Ass Babe Madelon.

One Comment

 1. Corina van Ooij 10 mei 2018 at 09:37 - Reply

  Hoi Madelon,
  Het probleem van de sportschool is herkenbaar maar om zelf je een schop onder je Ass te geven om thuis te trainen vind ik ook moeilijk.
  Daarom ga ik toch het liefst naar BadAssYoga, mede omdat je het samen met een groepje andere mensen.
  Zo te lezen ben je op de goede weg om een BadAssBabe te worden, go for It Babe!!!!

  Gr, Corina

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.