MOMPWR!!! Voel je sterk, fit en in shape zonder dat de nadruk ligt op het creëren van het ‘perfecte’ lichaam. Hooray

2019-01-31T14:04:07+01:00

12 MINUTEN BADASS HOMEWORKOUT

januari 29, 2019
12 minuten Badass homeworkout

Het regent hard buiten, m’n kids zijn thuis (en ik wil geen oppas regelen) en ik heb eigenlijk gewoon geen zin om de deur uit te gaan. Maar ik wil wel even trainen. Gewoon kort en effectief. Zelf een training bedenken kost me teveel tijd dus ik kies voor een workout van de Badass Babes Club. Ready. Set. Go.

Be Badass

De Bad Ass Babes Club sprak me vooral aan vanwege de enorme positieve vibes die ze in alles uitstralen. In hun missie streven ze naar “sweat with intention”. Voel je sterk, fit en in shape zonder dat de nadruk ligt op het creëren van het ‘perfecte’ lichaam. Hooray! Buiten de online community geeft eigenaresse (en powermom) Bianca Landman heel veel andere soorten training op locatie. Bad ass dus.

MOM PWR_Badass-workout-babes-club-binnen

Bad ass bands

Je ziet ze overal weer opduiken. De weerstands banden, elastieken of dynabands. Ik heb er een soort haat-liefde relatie mee want ze zijn super effectief, maar dan moet je wel eerst door de verzuring heen ;-). Wat ik er in ieder geval wél fijn aan vindt:

  • Je kunt met één accessoire heel divers trainen.
  • Geen gesjouw met kettlebells, steps of losse gewichten. En een grote schuur of opbergruimte heb je ook niet nodig.
  • Je werkt vooral met je lichaamsgewicht en het elastiek zorgt voor extra weerstand voor je spieren.
  • Je hebt ze in verschillende sterktes zodat je per spiergroep of oefening kunt bepalen hoe zwaar je wilt trainen.
MOM PWR-badass-workout-badass-bands-binnen

Bad Ass Booty workout in 12 minuten

Ik bestelde een setje Bad Ass Bands voor 15 euro. De bands zien er echt tof en stevig uit. Ook krijg je een handig zakje waarin je ze kunt bewaren. In mijn mail zat de inlog voor de online community. Je kunt gratis workouts bekijken op het Bad Ass Babes Youtube kanaal, maar met je inlog heb je nog meer keus. De Bad Ass Bands Booty workout van 12 minuten leek me perfect. Matje op de grond, de medium (paarse) band om m’n enkels en work that ass! Ik deel ‘m hieronder met je, kun jij ook aan de bak :). Houd het tempo hoog, niet teveel rust en feel the burn.

Set 1: 30 x Jumping Jacks

Concentreer je op je bovenbenen en de zijkant van je benen/billen. Hoe lager je zit, hoe zwaarder het wordt.

MOM PWR-badass-workout-badass-bands-binnen-jumpingjack

10x lateral leg lift

Je standbeen is lichtgebogen en je beweegt je andere been op en neer. Zorg dat je spanning houdt op je been. Dus is je elastiek slap, dan kan je er eentje zwaarder pakken.

MOM PWR-badass-workout-badass-bands-binnen-side raise

10 x leg lift backwards

Na het opzij liften, lift je vervolgens naar achter waarbij je meer spanning voelt op je hamstring en bil. Probeer wel je houding recht te houden door je buik goed aan te spannen.

MOM PWR-badass-workout-badass-bands-binnen-backlift

Hierna wissel je van been. Dit herhaal je 2x.

Set 2: 20 x Donkey kicks

20x op links en 20x op rechts. Zorg voor voldoende spanning op je bil. Houd je buik aangespannen en zorg dat je knie niet helemaal teruggaat naar de vloer maar houd spanning op het elastiek.

MOM PWR-badass-workout-badass-bands-binnen-donkeykick

20 x The Bridge

Plaats je voeten op heupbreedte en dicht bij je billen. Trek je navel in, knijp je billen samen en maak een brug. Deze beweging doe je 30x. Ik heb het elastiek om mijn enkels maar je kunt je elastiek ook verschuiven naar iets onder je knie.

MOM PWR-badass-workout-badass-bands-binnen-bridge1
MOM PWR-badass-workout-badass-bands-binnen-bridge2

Vervolgens herhaal je zowel de donkey kicks als de bridge nog 2x.

Ik neem het allemaal heel serieus, zoals je kunt zien op de foto’s ;-). Maar echt, dit is zo gepiept en je kids vinden dit ook mega interessant. Dus mocht je deze winter liever binnen blijven; er is geen excuus om niet te trainen. En toch naar buiten? Neem je Bad Ass bands mee naar buiten en doe daar je workout. Zodra het voorjaar is, plaats ik mijn favo workout hier opnieuw. Beloofd.

Komen er bij jou oefeningen op die je met een elastiek kunt doen? Deel je ze met me! Vind ik leuk.

High five,

Marloes

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.