Bad Ass Yoga

2018-05-01T12:09:10+02:00

BAD ASS YOGA -MOVE YOUR BODY & FREE YOUR MIND-

Bad Ass Yoga is een unieke mix van basic yoga, cardio-, kracht- en mindfulnessoefeningen. Een work-out waarbij je je 
totale Body, Mind & Spirit in balans brengt. Bad Ass Yoga is stoer & sexy!

 

Deze vernieuwende manier van trainen en mindfulness, is naast fijn, ook nog eens erg effectief voor je hele leefstijl. Door de subtiele warming-up met aandacht voor zowel ademhaling, houding, techniek, mobiliteit en algehele lichaamsbewustwording, voorkom je blessures door snelle, verkeerde bewegingen of stress.

Dankzij het korte intensieve gedeelte wordt ieder lichaam geprikkeld op toename van kracht, conditie en uithoudingsvermogen, maar niet overbelast. Mindfulness brengt je in het ‘hier’ en ‘nu’, waardoor je het positieve effect direct merkt.

Bad Ass Yoga verbetert je zelfvertrouwen en geeft je een positieve mindset. Door beweging en mindset met elkaar te combineren merk, en voel, je veel sneller resultaat. Je voelt je ontspannen, energiek en zelfverzekerd door Bad Ass Yoga. De gehele work-out haalt het beste in jou naar boven.

HIIT:

High intensity interval training: Vanwege de korte intensiteit van deze work-out geef je je lichaam steeds een prikkel, waardoor je fitheid op verschillende niveaus snel toeneemt. Een boost voor je stofwisseling, waardoor je je de hele dag energiek voelt. Voor vrouwen is deze work-out bovendien ideaal om de hormoonhuishouding in balans te brengen en te houden. Langdurige cardiosessies maken het stresshormoon cortisol aan, waardoor je lichaam denkt dat je continu in een stresssituatie zit. Gevolg daarvan is slapeloosheid, minder energie, toename gewicht, zwak immuunsysteem et cetera. Een korte prikkel is voldoende om (snel) resultaat te behalen in combinatie met de juiste voeding en mindset.

Treepose

Deze yogapose is uitermate geschikt om je balans en focus te trainen. Een beetje wiebelen hoort erbij, hierdoor ga je nog meer focussen op je houding. Nog een voordeel van deze houding is dat het zorgt voor meer lengte en ruimte in je lichaam, iets wat je absoluut nodig hebt als je veel zit.

Bad Ass? Combineer deze pose eens met een snelle sprint op de plaats en neem dan de houding aan. Blijf je concentreren op 1 punt en adem rustig.

Yoga is een krachtige manier voor verandering. Zodra het lukt, is alles mogelijk!

Yoga is een practice. In het begin gaat het bij de ene leerling wat stroef, bij de ander een beetje moeizaam. Soms is er geen geduld, of tijd en is het lastig et cetera. Je lichaam geeft op subtiele wijze aan waar je meer aandacht aan mag besteden. Hoe confronterend dit ook is. Begin je de signalen te herkennen en toe te laten, dan wordt yoga ineens een heel andere manier van bewegen. Je zwakte wordt je kracht op het moment dat je het ziet, luistert en ernaar handelt. Dan verandert alles. Hoe mooi is dat!

Bestempel je jezelf met te dik, te dun, te slap, niet mooi, te lang, te stijf, niet slim, niet ervaren, of goed genoeg. Realiseer je dan dit jouw lichaam is. Jouw lichaam staat altijd voor je klaar, in voor- en in tegenspoed. Je ademt, je leeft, je lichaam is perfect. Jouw lichaam verdient aandacht, liefde, beweging, gezonde voeding, positieve woorden, een fijne massage, je lievelingskleding. Jouw lichaam brengt je waar je naartoe wilt, de mooiste op deze wereld, het strand, bos, of waar dan ook. Je voelt de wind door je haar, je krijgt kippenvel, kriebels, je leert nieuwe dingen, je ontmoet mensen, je leeft. 

 Yoga betekent eenheid: het samenbrengen van lichaam en geest, beweging en ademhaling, ademhaling en ontspanning, ontspanning en energie, energie en kracht en ga zo maar door. Yoga is gebruik maken van tegengestelde energieën, die samen een geheel vormen, de cirkel is weer rond.

Yoga zonder poespas voor de moderne vrouw.

Ben je compleet nieuw in de wereld van yoga, of mis je een stukje power tijdens je yogales? Wil jij je oefeningen (ook) thuis uitbreiden en alle voordelen van yoga doorvoeren aan je leefstijl. De Bad Ass Lifeguide is helemaal geschikt voor jou! Met:

Volg het 21 daagse sculpt en slim plan van de Bad Ass Babes Club en boost je total body en mind!

  • 20 at home work-out routines die je samen met ons gaat doen
  • HIITabata (high intensity interval tabata) kort, snel en krachtig
  • Rise & Shine ochtend routines, start je dag vol energie
  • YOGA, volg je eigen flow met onze dagelijkse yoga flow, de Zonnegroet
  • Hey Babe! Uit balans zijn is ook oké
  • Speciale aandacht voor je core. Wij houden van buikspieroefeningen!
  • Stretch & Relax avond routines, wat doe je om lekker in slaap te vallen?

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.