Bad Ass Yoga is een mindful practice

2019-02-07T19:34:21+01:00

Wat is Bad Ass Yoga?

Bad Ass yoga is een mix van yoga moves, cardio, kracht en de Bad Ass mindset: je bent geweldig zoals je bent. Hebben we niet allemaal onze onzekerheden, struggles, valkuilen, UPS en downs. Natuurlijk! En dit maakt het juist leuk en uitdagend. Bad Ass Yoga is meer dan een toffe work-out.

Af en toe je uit balans zijn? Prima. Voel je spanning in je nek, of heb je stijve hamstrings? Niks mis mee hoor… Kun je niet bij je tenen? Of denk je telkens ‘DAMM, die plank weer’! Heb je gedachtes of je oefeningen wel goed uitvoert? Sta je misschien volledig voor lul? So what babes! Met Bad Ass Yoga maakt dat allemaal lekker niet uit! Dikke middelvinger. Het maakt niet uit of het ‘goed’ of ‘fout’ is. Het is niet erg om te wiebelen, een keer te vallen of om iets niet te kunnen.

Founder Bad Ass Yoga Bianca Landman:

Ik maak een combinatie van diverse elementen in mijn work-outs. Alle ervaring en kennis van het ruim 10 jaar werken, trainen en begeleiden van vrouwen komen samen tijdens Bad Ass Yoga.

Bewegingen om blokkades te doorbreken en vrouwelijk energie op te wekken.  Lichte krachttraining voor mobiliteit en balans geven je lichaam en geest zelfvertrouwen. Stretches om te ontspannen. Leer zonder oordelen te bewegen.

Alles komt terug in Bad Ass yoga.  

Ze zijn altijd op een bepaald niveau uitdagend, met de intentie om je bewust(er) te maken van jezelf, omgeving, lichaam, geest en je Bad Ass spirit. Volg je eigen flow.  

Bad Ass yoga is een Mindful Practice. In het begin gaat het bij de ene wat stroef, bij de ander een beetje moeizaam. Soms is er geen geduld, of tijd en is het lastig. Je lichaam geeft op subtiele wijze aan waar je meer aandacht aan mag besteden. Hoe confronterend dit dan ook is. Als je de signalen begint te herkennen en toelaat, dan wordt  Bad Ass Yoga ineens een heel andere manier van bewegen. Je zwakte wordt je kracht op het moment dat je het ziet, luistert en ernaar handelt. Dan verandert alles. Hoe mooi is dat!

Feel alive!

Wat maakt Bad Ass Yoga nou Yoga? Want yoga is voor de meeste mensen heel zweverig, en als dat het niet voor je is, dan zien de houdingen er wel ingewikkeld uit. Nog een paar van die vooroordelen: je moet vegetarisch zijn, altijd om vijf uur je bed uit of op blote voeten lopen. Juist. Dus als ik het over een Booty Drill, of sexy cat heb, dan is dat dus geen yoga?! Guess again!

Yoga betekent eenheid: het samenbrengen van lichaam en geest, beweging en ademhaling, ademhaling en ontspanning, ontspanning en energie, energie en kracht en ga zo maar door. Bad Ass Yoga is gebruikmaken van tegengestelde energieën, die samen een geheel vormen, de cirkel is weer rond.

Move your body, free your mind

Warm-up met de zonnegroet, SET INTENTIONS en KICK ASS! . Deze work-out geeft je Lichaam energie, je Mind een positieve boost en je Spirit bruist naderhand van zelfvertrouwen. Iedere work-out heeft een ander mindful thema, bijvoorbeeld: balans, focus, wilskracht, zelfvertrouwen, loslaten, liefde voor je lichaam, detox, relax of anders. Tijdens iedere les zijn er diverse Bad Ass Body-uitdagingen: je doet een bepaalde yogapose (treepose, bridge, camelpose, dancerpose) of gebruikt extra work-out tools, zoals een kettlebell of Bad Ass Bands.

En verwacht bij ons geen ‘standaard’ yogaklanken: bij ons voel je je lichaam, je geest én de beat van de muziek. Van relaxte achtergrondmuziek tot knallende beats.

De meeste mensen beginnen met Bad Ass yoga omdat ze:

meer energie willen: de mix van yoga en HIIT samen geeft enorm veel energie

bewuster willen leven: energie die ook wordt ingezet in het dagelijks leven

willen ontspannen: de muziek, de vibe, niks hoeft perfect, iedereen doet mee

minder stijf willen zijn: door de variatie van oefeningen en de daarbij behorende mindset

willen ontstressen: bad ass yoga geeft zelfvertrouwen

Work-out Hoge Intensiteit Interval Training (HIIT) als onderdeel van Bad Ass Yoga. 

De tijd van lange saaie cardiosessies is voorbij want er is een effectievere en leukere manier van trainen om vet te verbranden en je conditie te verbeteren.
HIIT is razend populair en steeds meer mensen volgen de korte en intensieve classes, want laten we eerlijk zijn 1 uur op een loopband of crosstrainer staan is nu niet super inspirerend.

Maar wat is HIIT nu eigenlijk?

Bij een HIIT is het de bedoeling dat je zware en intensieve sessies van oefeningen afwisselt met korte periodes van lage inspanning (herstel). Door de hoge inten- siteit wordt je metabolisme maximaal verhoogd en als je net begint is dit een totaal nieuwe prikkel voor je lichaam. Door de korte (actieve) rustperiodes zorg je ervoor dat je net genoeg herstelt voor de volgende ronde.

Bad Ass Yoga is STOER & SEXY!

Ervaringen van deelnemers: 

“Ik word heel blij van Bad Ass Yoga. De combi van de rustige opbouw, HIIT en weer rustig afbouwen, maar vergis je niet in het yoga gedeelte, want je doet veel met je lichaam/spieren, terwijl het tempo rustig is, de uitvoering des te intensiever. Bijvoorbeeld de dancer pose, dat vergt uiterste concentratie en balans”!

“De perfecte combi. Fit met HIIT en weer op adem komen en zen met yoga”.

“Yoga is fijn…de fijne mindset en heerlijke HIIT”.

“Voor mij een heerlijke flow met een op en afbouw van intensiteit. en de rest van de dag een fijn gevoel”.

Voordelen Bas Ass Yoga

Als deelnemer:

 • Bewuster bewegen door yoga: aandacht voor ademhaling en alignment ( het volledig gebruik maken van jezelf)
 • Snelle toename kracht, conditie, balans, core stabiliteit
 • Fit en energiek worden
 • Doorbreken trainingsplateau
 • Toename zelfvertrouwen en motivatie
 • Door de afwisseling wordt het nooit saai
 • Verminderen lage rugklachten – klachten in het algemeen
 • Lid worden van de BABC Online community

Als instructor:

 • Je bent professioneel, vernieuwend en creatief
 • Je brengt meer diepgang aan je trainingen
 • Je traint mensen zowel fysiek als mentaal naar een hoger niveau
 • Je trainers skillz verbeteren
 • Je krijgt nieuwe klanten – deelnemers
 • Nieuwe inspiratie om je trainingen uitdagend te maken & te houden
 • Je doet wat je goed kan en leuk vindt

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.